CSN Información general

Salta al contigut

Su versión de Internet Explorer no es la adecuada para una correcta visualización de esta página web. Debe utilizar Internet Explorer 9 o superior.

Aceptar

Contenido principal

Información general

ATC

El 30 de desembre de 2011, el Consell de Ministres va acordar la ubicació al municipi de Villar de Cañas (Conca) del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) de combustible nuclear gastat i residus d'alta activitat i el seu centre tecnològic.

El projecte preveu la construcció d'una instal·lació dissenyada per a la recepció, condicionament i emmagatzematge del combustible gastat de les centrals nuclears espanyoles i altres residus d'alta activitat. En aquesta instal·lació nuclear, s’hi plantegen diverses estructures per a diferents operacions:

  • Àrea o edifici de recepció del combustible  gastat.
  • Edifici de processos, on s'inserirà el combustible gastat en unes càpsules per emmagatzemar-lo.
  • Edifici de serveis i sistemes auxiliars.
  • Mòduls d'emmagatzematge de les càpsules de combustible gastat, cadascun dels quals constarà de dues voltes amb entrades i sortides d'aire independents.
  • Nau d'emmagatzematge de paquets per a altres residus d'alta activitat.

Per a més informació, es pot accedir a les adreces  www.emplazamientoatc.es  www.enresa.es.

Per saber més sobre el procés de llicenciament del Magatzem Temporal Centralitzat, es pot visitar la secció:  monografías > Proceso de licenciamiento del ATC