CSN Protecció física d’instal•lacions i material nuclear

Saltar al contenido

Su versión de Internet Explorer no es la adecuada para una correcta visualización de esta página web. Debe utilizar Internet Explorer 9 o superior.

Aceptar

Contenido principal

Protecció física d’instal•lacions i material nuclear

PROTECCION FISICA MATERIAL NUNCLEAR

El Consell de Seguretat Nuclear, en matèria de protecció física de les instal·lacions i material nuclear i fonts radioactives, té competències en l’avaluació, la inspecció i el control de les activitats, l’elaboració i l’aprovació de normativa, la col·laboració i l’assessoria a altres autoritats competents i la iniciació de procediments sancionadors.

Les instal·lacions nuclears hauran de disposar d’autorització de protecció física, que facultarà el titular per a exercir les activitats d’acord amb les obligacions que establix la normativa vigent. L’autorització de protecció física concedida a les instal·lacions nuclears inclou, si en disposen, les fonts radioactives que han de ser controlades i protegides.

Els titulars de les instal·lacions nuclears, per tant, han de sol·licitar l’autorització de protecció física en el moment de sol·licitar les autoritzacions de construcció, d’emmagatzematge temporal de material nuclear, d’explotació i de desmantellament, així com per als transports de materials nuclears.

Les disposicions en matèria de protecció física s’aplicaran a:

  • Les instal·lacions nuclears en què es produïxen, processen, utilitzen o emmagatzemen materials nuclears, o en les que es realitza la seua disposició final, inclosos els edificis i els equips relacionats.
  • Els materials nuclears durant la seua producció, utilització, manipulació, processament, emmagatzematge i transport pel territori espanyol, o a bord d’una nau o aeronau sota la seua jurisdicció, en tant que esta nau o aeronau estiga dedicada al transport a territori nacional o des d’este.