CSN Protecció física d’instal•lacions i material nuclear

Salta al contigut

Su versión de Internet Explorer no es la adecuada para una correcta visualización de esta página web. Debe utilizar Internet Explorer 9 o superior.

Aceptar

Contenido principal

Protecció física d’instal•lacions i material nuclear

PROTECCION FISICA MATERIAL NUNCLEAR

El Consell de Seguretat Nuclear, en matèria de protecció física de les instal·lacions i material nuclear i fonts radioactives, té competències en l'avaluació, la inspecció i el control de les activitats, l'elaboració i l’aprovació de normativa, la col·laboració i l’assessoria a altres autoritats competents i la iniciació de procediments sancionadors.

Les instal·lacions nuclears han de disposar d'autorització de protecció física que faculta el titular per exercir les activitats de conformitat amb les obligacions que estableix la normativa vigent. L'autorització de protecció física concedida a les instal·lacions nuclears inclou, si se’n disposa, les fonts radioactives que han de ser controlades i protegides.

Els titulars de les instal·lacions nuclears, per tant, han de sol·licitar l'autorització de protecció física en el moment de demanar les autoritzacions de construcció, d'emmagatzematge temporal de material nuclear, d'explotació i de desmantellament, així com per als transports de materials nuclears.

Les disposicions en matèria de protecció física són aplicables a:

  • Les instal·lacions nuclears en les quals es produeixen, es processen, s’utilitzen o s’emmagatzemen materials nuclears o en les quals se’n fa la disposició final, inclosos els edificis i equips relacionats.
  • Els materials nuclears durant la seva producció, utilització, manipulació, processament, emmagatzematge i transport pel territori espanyol, o a bord d'un vaixell o aeronau sota la seva jurisdicció, mentre aquest vaixell o aeronau estiguin dedicats al transport a territori nacional o des d’aquest.