CSN Instal·lacions en desmantellament a Espanya

Salta al contigut

Su versión de Internet Explorer no es la adecuada para una correcta visualización de esta página web. Debe utilizar Internet Explorer 9 o superior.

Aceptar

Contenido principal

Instal·lacions en desmantellament a Espanya

Instalaciones en desmantelamiento en España

Les instal·lacions en desmantellament, tant nuclears com del cicle del combustible, són aquelles que una vegada finalitzades les seves activitats productives han sol·licitat autorització per desmantellar-les i clausurar-les.

A Espanya es troben en aquesta situació les antigues centrals nuclears Vandellós I i José Cabrera, diverses instal·lacions del Ciemat i diverses plantes de fabricació de concentrats d'urani: la FUA (fàbrica de concentrats d'urani d'Andújar), la Planta Elefante, i la Planta Quercus.

D'acord amb la normativa espanyola, la responsabilitat de planificar i fer el desmantellament de les centrals nuclears recau directament sobre l’Empresa Nacional de Residuos Radiactivos, S.A. (Enresa), a la qual també s'encomana la gestió final del combustible nuclear gastat i dels residus radioactius que es generin. Per a més informació, es pot visitar el web d'Enresa  (http://www.enresa.es).