CSN Información general

Salta al contigut

Su versión de Internet Explorer no es la adecuada para una correcta visualización de esta página web. Debe utilizar Internet Explorer 9 o superior.

Aceptar

Contenido principal

Información general

Juzbado-informacion-general

Aquesta fàbrica d'elements combustibles està ubicada en una finca propietat d'Enusa, situada a la província de Salamanca, al terme municipal de Juzbado. S’hi duen a terme les operacions necessàries per fabricar-hi els elements combustibles a partir de pols d'òxid d'urani enriquit i d'òxid de gadolini. Previ a la recepció de l'òxid d'urani a la fàbrica, hi ha un procés químic de transformació d'hexafluorur d'urani enriquit  en òxid d'urani enriquit, que es realitza en instal·lacions fora d'Espanya.

L'objecte de la instal·lació, classificada com a instal·lació nuclear, és fabricar elements combustibles d'òxid d'urani i, en alguns casos, de barreja d'òxid d'urani i òxid de gadolini, amb un enriquiment màxim en urani-235 del 5% en pes, destinats a reactors nuclears d'aigua lleugera a pressió i d'aigua lleugera en ebullició.

El procés té dues etapes ben diferenciades. En la primera, el procés ceràmic, la pols d'òxid d'urani o la pols d'òxid d'urani amb òxid de gadolini se sinteritzen per donar lloc a pastilles d'alta densitat. La segona etapa, el procés mecànic, comprèn les activitats que van des de la càrrega de les pastilles de combustible en varetes i el seu segellament posterior, fins a l’acoblament d’aquestes per donar lloc als elements combustibles finals.